查看: 18841|回復: 205
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[技術討論] 騙案之最新發展 [更新x2次] #142

關閉 [複製鏈接]

上星期六,呢個騙徙就同我講賣AC,咁價錢出好晒,

就今約左日交易(點交),本身我就要求佢要入數,因為有保障嘛=]

點知佢話佢個銀行戶口係佢朋友,佢朋友依家唔借比佢用(係佢朋友唔借比佢用之前我講提

醒過佢,以不誠實的方法騙取/獲得所有物品或資產有咩後果,又同佢講左我之前曾經報警,因為又係

比人騙  <真的拉到>
,所以佢先至由入數,轉為點交.呢個我都覺得奇,但我

又覺得冇所謂,反正近排我得閒,就算比你呃我,我都重有時間慢慢同你玩,,,HAHA

咁今日4點零鐘我正式同佢交易,,,成個原定交易過程就係咁:

我先比3張120$點數佢,佢再比佢ac d野我,之後我再比埋餘下既(數量唔講),咁點知佢真係咁夠膽

係我比完3張120$點數之後就借d e走佬(詳細睇圖).

成個交易過程我已經影低晒,,,已經準備好去差局,,,諗起都開心,,以前打架入差局多,因為依家野去差局

都係第2次,,,,,,其實除左以下既圖做為証據之外,我重有其他野可以證明,,,

(呢個就係點解我要拖到星期2先交易既原因),係因為可以比我有多d時間搵証據..(下?咁咪一早

以經知道會比人呃?)  唔係,而係防人之心不可毛,同埋係呢4日既時間,我覺得佢係騙子既機會好大.

所以先會有咁既部署.    再加上,依家放暑假,好多小學雞都諗住出黎做下世界(做騙子)  ,同埋依家既

小學雞實在太蠢,以為網上騙案就係少事,以為事主唔會報警而走上歪路,亦因為咁而令依家既騙案大大

上升.    所以,本人5555chiu係度同所有人講,網上騙案破案率係低,,只因為事主唔肯報警.

只願意做縮頭烏龜.   所以呢我都會去報警,(點解4點幾比人呃依家先去?)   因為我要準備好報案既證物.

亦都希望個騙子會出翻黎,唔洗我報警咁麻煩(一去就幾個鐘).  但依家既然佢唔出黎,我當然要去報警先=]

我之前都同大家分享過1d超醒目既騙子人法,,依家都比大家重溫下
防止被騙教學(1)

比人家睇一個呃人實錄(本人親身經歷
好啦,費話少講,,,我依家去上水警署先,,,麻煩各位ching食住花生等睇戲,包你地有好戲睇
回復

比d圖黎睇下啦
回復 支持 反對

回復 1# 5555chiu

樓上唔洗急,,個post我重整緊,,,

依家我就上傳d今日既交易證據比大家睇(唔比大家睇晒所有啦,,haha)

依家黎啦,,,先慢慢欣賞,,,成件案完左之後再上傳埋所有資料!!

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
回復 支持 反對

送多張點數收據,廢事比d無知既人以為我吹水

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x

評分

參與人數 1樂點 -5 收起 理由
Rebellion.KLC -5 連帖

查看全部評分

回復 支持 反對

支持樓主去報警.....
360$都係錢
回復 支持 反對

支持樓主去報警.....
360$都係錢
乂怨恨乂 發表於 21/7/2010 18:11

終於搞掂個post,依家出去警署.

緊係要報警,我重要post埋上黎,希望其他人唔好以為網上騙案就走得甩!!

依家呢個騙徙都死硬,,,hahaha
回復 支持 反對

支持樓主報警拉曬d昆狗!
回復 支持 反對

希望你成功拉到條友啦
回復 支持 反對

樓主加油!!拉到條友!!嚇下d昆狗!!
回復 支持 反對

買 定 6 遮 返 黎 慢 慢 咬 睇 好 戲 =]
回復 支持 反對