打印 上一主題 下一主題
收起左側

[技術討論] 諗住重玩巨商,但DL返之後就有咁既問題..幫幫手THZ..

我DL完開GAME.佢就話
回復

我之前裝都係咁
你入去program files
搵返巨商個file
用run果個先入到
建立一個捷徑放係桌面
回復 支持 反對

我之前裝都係咁
你入去program files
搵返巨商個file
用run果個先入到
建立一個捷徑放係桌面 ...
andyleung29 發表於 3-7-2011 17:19

但係我用RUN開禁完佢之後冇反應- -
回復 支持 反對

由官方提供既解決方法:
右擊桌面捷徑選擇「內容」,複製「目標(T):」右邊的路徑並刪去run.exe的部份。
(如目標(T)路徑為"C:\Program Files\Gamania\Gersang\run.exe" ,請複製"C:\Program Files\Gamania\Gersang")
在「開始位置(S):」的空格貼上並套用即可。

本人既解釋:係開GAME個個捷徑既內容到會見到「開始位置(S):」
係E格到打入「"C:\Program Files (x86)\Gamania\Gersang"」即可。
如果電腦係32bits既話就打入「"C:\Program Files\Gamania\Gersang"」
以上位置因應不同電腦設定而有所不同, eg. D drive/ C drive
                                                       32bits/64bits

最後補充:如果仲開唔到既話就right click個捷徑,之後禁"以系統官理員身份執行",如果咁都唔得既話就恕在下無能為力=.="
希望幫到你=]
回復 支持 反對

由官方提供既解決方法:
右擊桌面捷徑選擇「內容」,複製「目標(T):」右邊的路徑並刪去run.exe的部份。
(如 ...
Water 發表於 3-7-2011 18:27

我試左你個方法.
但我禁落去之後佢冇反應.
同埋我用BF的..
回復 支持 反對