打印 上一主題 下一主題
收起左側

[技術討論] 大家分享一下各天王/神/主/將軍 高雙抗的穿法

E~W~R 發表於 12-5-2017 09:47
如果喺國巨 都唔洗擔心 根本冇可能砌到咁 有d裝冇出,有出就好貴x_x

其實天王裝依家來講真係最實用,真算一隻低物防既兵來講上左天王,上埋龜符土精都會去到頂防
如花/燕上天王都夠晒防
問題在於屬性,打得快慢,不過係其他服既天王,整夠12套都好難,夠你玩足1-2年
回復 支持 反對

foolruner 發表於 12-5-2017 15:04
其實我會反而不著重物抗,因為一擊通常幾高抗都無可避免,所以只能用操作來防備

而且難以一概而論之

天王得140物,明女得10  加埋150 加多武器5% 盤古5%
我諗你應該記錯左唔係165  應該160左右
回復 支持 反對

無奈試試 發表於 12-5-2017 18:37
看情況,不是主力的兵最好就是像大家說的抗平衡
但也有例外,像主角做主力就唔會用220太頭甲

你主角做主力通常個陣缺好多野,同埋升到既野好有限,唔似天王咁大力
所以天照裝打通冰肥就OK
回復 支持 反對

天下乂無雙 發表於 12-5-2017 19:13
睇黎大家都鐘意爭論

我就係驚你地會係度嘈,一開貼已經打到明.....

不過你唔係通常一套天王/黃帝頂到低,我覺魔防個邊都唔可以太低,著左220/混穿好似差D魔防
始終有精多20,魔防精靈我通常唔用,都係帶風火土精咁樣多
打個比如如果你隻沒200魔防都好難去到頂防,通常後面D怪有陰念
我個人比較唔鐘意混著,始終魔防太低,除左明女依D特別例子,我都係比較鐘意穿死一套
回復 支持 反對

wingwing999 發表於 12-5-2017 23:10
我自己著裝要求就係盡量令到雙抗200
邊樣夠200就停,幫補另一樣
然後打咩怪決定出咩精(+20%), 再加埋高加巨( ...

其實真係265定唔知270係頂抗,但大多數都有-抗比你去到基本頂抗沒咩用
我好同意你既諗法
其實有多小小錢唔洗混裝著,可以直接天王一套屬性比較好,然後加張龜符
就算175物抗都可以去到300頂
回復 支持 反對

henryns 發表於 13-5-2017 06:59
求生死是但1隻野去頂印南條蛇變身後既1擊必殺
再唔係頂幾隊日先祖石既騎弓  蒙古小怪既普攻

個時我一來升LV蒙一路打真三國斬
見佢得反隻騎弓沒理到去禁真三斬,點知禁完反來睇 7萬既柱爆左,真係O左...
佢D騎弓射落既傷,好Q痛但又唔係一擊必殺唔知咩傷來
回復 支持 反對

jchiu312 發表於 13-5-2017 08:15
可惜 國巨 冇依家野................

國巨應該就沒黃帝,天王都應該有,其實有幾多隻兵真係要上黃帝.實用既一隻都唔洗黃帝,
回復 支持 反對

wingwing999 發表於 13-5-2017 18:42
我明你講咩, 個20%抗可以用龜符彌補,好處係著完整套,屬性/戰力高
但頂抗著法+羊符始終係耐打d
因為好多召 ...

羊符個個血量盾來,台柱/明女補唔反,
你直接放一下全智天使實際好多,
個人覺得比條虛血你唔實用
講得唔好聽d我隻天使1.5m法禁兩下係你張羊符有多.真係裝左同沒裝分別
同埋頂抗270左右,去到提3個d實有-抗所以最好去到290左右抗會好d
回復 支持 反對

foolruner 發表於 17-5-2017 09:43
「你呢個兵陣」其實我並未提過兵陣 你會否認錯人

雙抗平衡向來是我提倡的(兩個讚同同一論點者,居然會 ...

其實只要有170物防就OK,其他靠巨同精靈/盤古/龜符
170+85(250巨)+20+20+5 都300物防
回復 支持 反對

wingwing999 發表於 17-5-2017 16:39
最後個點好同意
人地韓巨好心出隻印狐出黎+一堆新補血帥(例如劉邦/四冥覺醒)
就係想大家試多D玩法, 唔好 ...

極限日男我試過同依家既明凶差唔多力,真係幾爽,但下版好似明凶又勁反,日男應該比唔上
回復 支持 反對