查看: 12988|回復: 8
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[兵陣研究] 速通兵陣參考..((文長)

對唔住. 但都要講句.  篇野寫得幾差
同埋都係圍繞台巨黎寫

首先引言成功誤解電競選手係乜
1. 做乜講到人地係會用外掛咁-.- ,VAN應該為VPN....
ANYWAY, 咩服其實好睇你用咩角度
如果係想用最少錢體驗最多內容. 台巨應該係最好既SERVER(唔理解私服. 不過都唔推薦)

2,3 TOTALLY CORRECT
3補充一下.  天王技能傷害都幾食能力點.  LV都有啲分別. 不過裝備依然佔幾大部份

4. 9 補充下 有時團友都會跣人. 未必特登. 可能係自己唔識扮識. 或者角度問題

5. 速度同上係既.  但如同其他人所講. 你未必夠硬頂得到人地打個啲野
同埋係咁吸吸吸都好悶.   如果玩一隻GAME都只係吸經會好無聊
到自己個陣夠勁 到時可能只係一個用武力屠怪既人
當然有人鐘意咁玩 覺得咁就夠.
如果你係種覺得用較少錢用打贏啲怪先係勁既人
你未必會感到爽

第5點亦係成篇文既主體  
只係叫人吸經. 雖然有兵陣. 但都冇解釋點用.
如果真係黑仔冇人理你就要退巨了

6,11 嗯  小知識 幾好
7,8 其實門檻都幾高  攻城部份台巨更加係
模擬攻城個獎勵比起啱啱出個陣(出好野個機率)已經被NERF左好多
另外補充一下. 模擬攻城雖然有兩個時段 但係只能參加其中一場
國巨有攻城活動. 都好好PAY, 不過迫住要入個啲團先玩得 同埋都幾
破壞隻GAME平衡  都係我退GAME 其中一個原因. 唔知台巨有冇

10 雖然應該幾好搵. 不過你問我. 我會話唔係好適合新手去換/玩
12-15 GOOD
16 SAD BUT MOSTLY TRUE

17 補充一下 其實係幫你狂按技能鍵 例如ALT+F 會狂幫你按F
要注意按下時 頭幾下 系統幫你按個頻率比較慢. 此時用指定技時要留意
左鍵別按太快(如果你仲用緊左鍵自己出技)

另外仲有個CTRL鍵. 當你按緊後 可以幫你排程指令
例如你按住CTRL 再按"F鍵 左鍵 "十次. 部隊就會出F鍵技十次直到你(冇CTRL下)
比新指令 或者冇魔力

18 非戰鬥狀態下都可以設定  加埋上面補充個個CTRL功能好好用

19 補充. 使用者的公會需要夠17LV 並學會指定技能 而且隊伍內所有人等級必須在100LV以內
使用者可以召喚隊友到自己的位置  每次使用者要付20萬遊戲幣 (被召喚者不須學會召喚技)
遊戲幣按下技能一刻扣除 即使被召喚者按取消 錢依然是要付的

20 IT'S DEPENDS ON SERVER, BUT STILL GOOD STUFF TO BE SOLD
21 正確 如果後悔 日後可以用白衣從軍 AKA無想轉身/REBIRTH 不過第日再算
3轉後仲有除多5(共除125)

兵陣同升LV唔講. 第日無聊再回覆/開文自己HIGH

SUP角(WHAT A WEIRD NAME) 講講
象2雖然定王一流. 但依家佢唔知痴咩線(大概為左玩家爽)
好多BOSS都會整到一隊2~3隻比你J
依家啲小怪冇以前咁硬(對比火力...)
家陣唔太需要佢

袓同象一樣. 都係對單體. 功能上就好用. 不過同依家個潮流而且唔興一隊一隊打
(雖然袓頂3隊都可以)

天使. 冇抗都好好用. 因為佢提供到唔少「血量」啲兵
高抗下如果夠頂直接回血即可
當冇回血/回得唔夠快之下 做一個BUFFER都唔錯

經商. 低買高賣. 其實巨商特色之一 跑商就係玩緊呢樣野. 不過個對象係NPC唔係玩家
不過要搵得快要高負重(唔啱新手玩) 同埋有時間限制(同模擬攻城一樣)

最後如果想當成遊戲玩 巨商對我黎講並唔合格
畫面因為GAME舊冇得講
雖然遊戲極具特色. 但多次更新後. 好多元素都被忽視
遊戲不順暢, 反應差
UI差(近期更新改善了一些)
可有可無的坑錢更新  例如屬性.  冇用處又唔MAKE SENSE

要比錢個金額對比起付錢遊戲黎講, 好貴又唔抵
回復 支持 反對

lightshadow1 發表於 30-4-2019 22:36
國巨有攻城活動. 都好好PAY, 不過迫住要入個啲團先玩得 同埋都幾
破壞隻GAME平衡  都係我退GAME 其中一個 ...

個玩法係 商團之間發起攻城(商團發起敵對狀態下 每星期有兩個指定時段可以攻打敵方城池)
城越多獎勵越多
團友只要每個城打一下(定打少少 我唔SURE 因為我冇玩過)
就有攻城個個箱 1個城=1個箱
當然一個人唔一定只有一個ACCOUNT 然後國巨可以3開(如果其他巨商適用 都有唔同方法做到多開)
幾多人摸過座城都好.  最後都要打爆個座城

之後講講個攻城箱拎到啲乜
好野包括有 白衣從軍(無想轉身), 不死鳥毛
差啲壇鏡
最差 最常見就係 雙經 七福(多多) 一馳千里(1.5倍信用度) 自我陶醉等等  當中有啲係1日  有啲有7/15日
對於冇得參與既人黎講 差距好大
有聽聞有人試過一次攻城搵10億  相當於個陣150蚊左右

回復 支持 反對